Nočni pohod na Črvov vrh

Zimski nočni vzpon na Črvov vrh je postal že tradicionalen, zanimanje zanj pa je, glede na udeležbo, iz leta v leto večje. Pohodniki se zberejo pri lovski koči na Ponikvah in se od tu ob soju lune in bakel, podajo na pot mimo hleva Pašne skupnosti Ponikve. Pot se nato nadaljuje do najvišje točke Šentviške planote, 974 m visokega Črvovega griča. Vrhunec večera je ogled ognjemeta na vrhu, potem pa se pohodniki vrnejo k lovski koči, kjer se lahko okrepčajo in zaplešejo na zasneženem plesišču. 

1
Pohod je izrazito rekreativne narave in je primeren za širok krog pohodnikov, saj tehnično in kondicijsko ni zahteven. Med pohodniki je priljubljen predvsem zaradi časa izvedbe – izpeljan je namreč v zimskih pogojih in v nočnem času oziroma v ponovoletnem obdobju, ko pri nas ni pomembnejših športnih ali rekreativnih prireditev na prostem. V prid organizacije tovrstne prireditve priča tudi množičen obisk zahtevnejših pohodnikov v organiziranih skupinah iz bližnjih planinskih društev ter vedno številčnejša udeležba pohodnikov iz sosednjih večjih krajev in občin.
 
2
Glavni cilj prireditve je opozoriti pohodnike, da je Šentviška planota zaradi svojih naravnih danosti. zanimiva izletniška točka v vseh letnih časih. Obenem pa predstavlja nočni pohod po zimski pokrajini svojevrstno doživetje in je zanimiva popestritev sicer mrtvega ponovoletnega obdobja.

Dodatne informacije

Turistično društvo Šentviška planota
Pečine 30/b
5283 Slap ob Idrijci
tdsentviskaplanota@gmail.com

PREDSEDNIK: Aleš Poljak, GSM: 041 689 935
TAJNICA: Dragica Lapanja, GSM: 031 293 458
BLAGAJNIK: Milena Pirih, GSM: 041 214 932
 
Najava skupin za vodenje po Šentviški planoti:
LTO SOTOČJE
Petra Skalarja 4
5220    Tolmin
Tel.: 05 38 00 480
Faks: 05 38 00 483
E-pošta: info@lto-sotocje.si
Vodiči z licenco: Karla Kofol, Teja Kranjc, Darja Pirih