Najodmevnejše prireditve, ki jih organizira ŠD Šentviška Gora

Turnir v malem nogometu na Šentviški Gori

Društvo prireja nočni turnir trojk na Šentviški Gori neprekinjeno že od leta 1995, velja pa za enega najodmevnejših tovrstnih turnirjev v tem delu Slovenije. Ta tradicionalni dogodek poteka vsako leto v mesecu maju (drugi vikend), nanj pa se prijavi veliko število ekip; največ jih je bilo kar 28, kar predstavlja že velik organizacijski zalogaj.

Turnir v malem nogometu »Atila«

Člani društva so sami uredili travnato igrišče na Prapetnem Brdu. Otvorjeno je bilo leta 2002, že od tega leta pa na njem poteka nogometni turnir. Nanj se prijavi več kot 12, v najboljših letih pa celo do 24 nogometnih ekip. Turnir poteka vsako leto, in sicer drugi vikend v mesecu juniju. Vsem sodelujočim ekipam nudimo brezplačno kampiranje, tako da so noči med turnirjem kar prijetno živahne.

Turnir v odbojki na mivki

Društvo je uredilo tudi igrišče za odbojko na mivki. Na njem prirejajo turnir, ki poteka vsako leto v mesecu septembru (drugo nedeljo v septembru).
 

Rock festival GorA RockA

GR2012
Člani društva smo se leta 2005 odločili, da ob praznovanju 10. obletnice našega druženja (malonogometnega kluba Atila) organiziramo rock koncert. Ob prvotnih skromnih idejah o nastopajočih smo na koncu pristali ob odmevnih glasbenih skupinah, od katerih je treba omeniti predvsem Big foot mamo. Z organizacijo smo dobesedno »zarockali« že prvič, saj smo bili popolni laiki na tem področju, koncert pa smo kljub dežju izpeljali brezhibno in bili na koncu pohvaljeni s strani nastopajočih in obiskovalcev. Dobili smo nov zagon in tako se je rodila GorA RockA, ki je postala tradicionalna rockovska prireditev na Šentviški planoti in je letos potekala že osmič. Pohvali se lahko z elitno druščino kakovostnih glasbenih skupin, ki so v teh letih na njej nastopile, npr. Big foot mama, The Drinkers, Pero Lovšin, Bohem, Tinkara Kovač, Dan D, Zablujena generacija, Mi2 in Zmelkoow ter zadnje leta tudi skupine iz drugih držav, kot sta Prljavo Kazalište in Let 3.

Posebnost festivala GorA RockA je, da je dobrodelnega značaja. Izkupiček koncerta smo vsako leto namenili v dobrodelne namene, kot so: izgradnja otroških igral na Prapetnem Brdu, obnova igrišča ob osnovni šoli na Šentviški Gori, ureditev otroških igral in obnova telovadnice na Šentviški Gori, finančna sredstva pri nakupu vlečnice za SSK Ponikve, obnova stare mlekarne na Prapetnem Brdu ter finančna pomoč pri nakupu prikolice za reševalne pse kinološkega društva Tolmin in nakupu defibrilatorjev.

Več o samem festivalu si lahko preberete na www.gorarocka.si.

Dodatne informacije

Rezervacija igrišča in piknik prostora na Prapetnem Brdu
Pri ŠD Šentviška Gora lahko najamete tudi večnamensko igrišče za praznovanje rojstnodnevnih zabav, obletnic, zaključkov šole ipd. Na igrišču lahko igrate nogomet, odbojko, badminton in košarko. Športne rekvizite vam zagotovi društvo. Igrišče je opremljeno tudi z otroškimi igrali, tako da tudi najmlajšim ne bo dolgčas. Poleg igrišča je prireditveni prostor z urejenimi sanitarijami, tekočo pitno vodo in elektriko.

Kontaktni podatki:
Damjan Drole, GSM: 040 683 569 (delovanje društva, nogometni turnirji in rezervacija igrišča)
Jernej Kenda, GSM: 041 498 172 (prireditve)

Galerija slik