Ponedeljek, 24 September 2012 13:54

Pozdrav jeseni 2012

Minulo soboto se je na Aspasku odvila že dolgoletna tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni, ki pa je bila letos prestavljena na september, saj nam je v avgustu zagodlo vreme.    

Prireditev se je pričela ob desetih zjutraj z rekreativno kolesarsko turico po Planoti, ki je potekala tudi mimo glavnih znamenitostih. Kolesarska prireditev je bila organizirana v sklopu akcije Slovenija kolesari, udeležilo pa se jo je 55 kolesarjev. Ti so imelo na voljo dve turici, eno bolj in drugo manj zahtevno, pri čemer je večina izbrala manj zahtevno turico. Treba pa je še omeniti, da je bilo največ kolesarjev s Pečin, kar jim je prineslo zmago pri kolesarjenju in točke za igre za pokal Planote. 

Pri teh so tokrat sodelovale le štiri ekipe, in sicer s Ponikev, Šentviške Gore, Pečin in Prapetnega Brda. Začelo se je z odbojko, ki so jo dobili uigrani Prapetčani.  Nato je sledil »Planotarski kazino«, ki so ga ravno tako dobili slednji. Za tem pa so Ponikovci pokazali, kako se prenaša in spravlja ozimnico. Ko so tekmovalci spravili oziroma opravili z ozimnico, so ponikvski fantje še eno leto zapored dokazali, da so najmočnejši na Planoti in so pri vlečenju vrvi dobesedno pometli z vsemi fanti iz sosednjih vasi.  

Skupni seštevek iger je prinesel izenačen izid med ekipama s Ponikev in Šentviške Gore. Tekmovanje se je odločilo s ponovnim trikratnim metom kocke, kjer je višji rezultat dobila Šentviška Gora in tako odločila izid iger v svoj prid ter z malo sreče osvojila pokal Planote. 

Po igrah je sledilo druženje dolgo v noč s skupino DUO75. 

Matija K. in TD Šentviška planota 

Foto: Bruno Sotenšek - Soto